Legkedvesebb földi járművem a trolibusz. Igaz, csak a tömegközlekedés kategóriában, mert másként a bicajra szavazok.

Ma reggel ültem a trolibuszon. a legelső ülésen, jobb oldalt, mert onnan kilátok előre, meg a vezetőt is látom, mit művel, és milyen arccal teszi azt. A trolimasiniszták egyik kedvelt játéka az, hogy a belvárosi keskeny kétirányú utcában százhuszonhét kilométer per órás sebességre gyorsítanak, majd egy másodpercen belül nullázzák ezt a tempót, ha a helyzet úgy kívánja. Márpedig egy olyan utcában, ahol a két szembemenő troli nem fér el egymás mellett, csak ha lehúzódnak, ez viszonylag gyakran megesik. Eközben pedig látszik az arcukon, hagy nagyon élvezik a fizika törvényeit szinte meghaladó eseményeket. Lehet, hogy mindegyik trolibuszvezetőben egy űrhajópilóta veszett el... A gyorsítós - lassítós játékban egyébként nem csak a többi jármű szerepel, hanem természetesen az utazóközönség is, akik próbálnak nem elrepülni. Miniutánfutós öregasszonyok, babakocsis anyukák, gyermekecskék hatalmas iskolatáskával...

troli.jpg

Ma reggel a Nagymező utcában troliztam, és egy biciklista haladt előttünk. A pilótánk természetesen belekezdett a gyorsulós játékba...csakhogy nem ment neki! Mert a kerékpáros polgártárs is játszott. Azt játszotta, hogy nem az út szélén haladt, hanem egy kicsit beljebb. Ezért a nagy, piros troli nem tudta kikerülni őt. A megállókban picit lemaradt, akkor cangás elhúzott, de ahogy elindultunk és megpróbáltunk száznegyvenre gyorsulni, azonnal utolértük, így a vezető legnagyobb bosszúságára csak negyvennel haladhattunk. 

A legszebb az volt az egészben, hogy a hölgy, aki tekert mit sem sejtett az egészből, békésen pedálozgatott, szegény sofőr elvtárs feje meg majd szétdurrant, hogy hát az ő hatalmas, piros űrhajóját miért nem lehet észrevenni és udvariasan elengedni!!!

Jó trolizást mindenkinek. Kapaszkodjatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyababa.blog.hu/api/trackback/id/tr54939036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása