Olyan keserű tud lenni az ember néha. Kerüli a boldogság őket, semmin sem képesek nevetni. Ezen az állapoton változtathatnak az irónikusok. A legjobb fajta ők. A feszült helyzeteket humorral fűszerezve oldják fel, és a sokszor nehezen közvetíthető kritikát is képesek oly módon megmutatni a többi ember felé, hogy először nevessenek, és ne egyből húzzák felfelé az orrukat, mert valaki elmondja mit gondol arról, ahogyan a dolgaikat intézik.

Ismerek egy irónikust. Fülig Jimmy a neve. Következzenek hát az ő szavai:

 

A mosolyról

Sokféle módon kategorizálhatjuk a mosolyokat,lehet egy mosoly szép,csúnya, foghíjas,helyénvaló vagy épp nem helyénvaló,széles vagy épp csak a szájszegletben bujkáló,de mégis a legfontosabb két a kategória,az őszinte mosoly illetve a képmutató mosoly,amikkel én most foglalkozni szeretnék.

Az őszinte mosoly ismertetőjele, hogy bármilyen esztétikai megjelenése legyen is,nem csak a száj végzi,a szem is közvetíti az érzést. Az őszinte mosolyra, többféle okunk is lehet, egy csinos lány (lányoknak fiú), egyszerűen csak a feldobott hangulat, egy kedves gesztusra reakció,egy humoros helyzet feldolgozása,sorolhatnám még.

De a lényeg: egy őszinte mosolyt ki kell érdemelni, nem tömegcikk, amit csak úgy dobálunk boldog - boldogtalannak. Többek közt ettől is igazán értékes, és megbecsülendő, ha kapunk egyet valakitől. Ezt a mosolyt nem lehet senki arcára ráparancsolni, meg kell dolgozni érte,és akinek ehhez nincs kedve,képessége,ereje,az majd „búval baszott" - nak fog minket titulálni,csak mert parancsának nem engedelmeskedtünk,de rá se rántsatok,mert aki ilyet óhajt tőlünk az nem is ismeri ezt a típust.(aki pedig a képmutató mosolyunkat szeretné azzal érzelmi igénytelensége miatt kár foglalkozni)

Az őszinte mosoly centivel nem mérhető,a képmutató mosollyal szemben,mivel egyáltalán nem is lényeges adat! Ráadásul oly sokféle lehet,önkéntelenül tanulás nélkül produkálhatunk a helyzethez illően legalább 4-5 félét!

Nem szeretnék senkit sem kiábrándítani,de egyikünk sem egy hollywoodi örökké boldog főhős,a pálmafák alatt. Ilyen az életben nincs. De bármily rossz kedvünk is van egy figyelmes, vicces ember az arcunkra csalhatja, majd reakciónkat látva viszonozza, és egy kicsit máris mind kettőnknek jobb. Egy pillanatnyi láthatatlan szálat fon az emberek közé.

Egy szó mint száz remek egy dolog…
toothy-rocks.jpg

Térjünk át a másik típusra, aminek elsajátítására szükségetek lehet. Ez már egy kevésbé értékes fajta, mondhatnám igazi tucat termék, DE kultúránkra sajnos oly jellemző módon remekül boldogulhatunk vele ebben a materiális világban,sziporkázó fogainkat folyamatosan közszemlére téve,elképesztő mennyiségben hirdethetjük hangulatunktól függetlenül hatalmas boldogságunkat. Mindeközben társadalmunk jelentős része már a kettő megkülönböztetésének képességét is elvesztette,tehát rendkívül hatékony boldogsághirdetést vihetünk véghez. Tulajdonképpen igazi mosolyprostitúciót vihetünk végbe! Ettől aztán mindenki olyan boldog lesz hogy az egy csuda!!

Egyetlen bökkenője,hogy bár még orvosilag nem sikerült az összefüggés pontos módját bebizonyítani,de tényszerűen állítható,bizonyos csontok hiánya szükségeltetik a hátunk szerkezetéből. De ne aggódjatok drága kollégák! Ezen mentális eljárás még további „különleges képességekkel” fog titeket felruházni,amelyek majd a kultúránkban való boldoguláshoz vezetnek.

kiszel_tunde_715894_90016.jpg

Viszont sajnos egyelőre még megoldatlan mellékhatása,az emelt fő,és a tükörbe nézés képességének elvesztése. De ezek manapság mellőzhető dolgok,esetleges hazudozással pótolhatóak.(nem képmutató vagyok hanem:okos,profi,ravasz,higgadt stb./mindenki ilyen/a világ egy színház)Ezen mondatokat ismételgessük mindaddig amíg már igazán hiszünk bennük,illetve reggelente ajánlatos 15 perces erkölcsfogyasztó gyakorlatként ébredés után,tükörbe nézés előtt elvégezni a rutint,akár még az ágyban!

Mindemellett kerüljük az egyenes emberek társaságát, mert visszahízást eredményezhet!!!


Köszönjük Don Fülig!

süti beállítások módosítása