tánc a hóban...

2012.12.09. 15:48

http://theuglydance.com/?v=cqgvsalrxj

Mesevilág

2012.12.09. 12:46

"Jaj, az olyan durva mese, nem gyerekeknek való...már rajzfilmet sem engedhetjük nézni a kicsi szemünkfénye üntyiprüntyikénket..."

Egyre többször hallok ilyen véleményt anyukák szájából, akik néha szívesen letennék a gyereket a tévé elé, amíg beteszik a mosást, vagy esetleg főznek. A tévé amolyan modern nagymama, azok számára, akik nem rendelkeznek igazival.

Lássuk a meséket, amiket a kicsik nem nézhetnek, mert sérül tőle a gyöngyharmatos, ártatlan kicsi lelkük.

familyguy.jpg

Ezek a mesék valójában nem is nekik készültek, hanem felnőtteknek. Mégpedig azért, hogy a felnőttek is újra gyerekek lehessenek, és kacaghassanak, felszabadultan és szívből. Mert a felnőttek is vágynak olyan mesére, ahol győz az igazság. Amiben a gonoszokat, ha nem is elpusztítják, de legalább kigúnyolják. A nagyoknak is szükségük van a mesékre, hogy egy kicsit legalább távozhassanak a realitás kellemetlen közegéből, és egy elviselhetőbb helyre kerüljenek, legalább agyban, ha csak ideiglenesen is.

Nincs mese, a mese kell.

Nem kicsit, nagyon.

Régen könyvet vagy újságot vitt magával a földlakó a mellékhelyiségbe, ha hosszabb időre távozott a mikrovilágba. Ma már azonban nem olvasunk a vécén, hanem filmet nézünk, internetezünk. 

A legbizarrabb dolog mind közül azonban a csetelés. Helyet foglalunk, hogy megszabaduljunk a bennünk termelődő salakanyagtól, közben pedig lőjük a gondolatainkat a világhálóra. A gyerek tanítónénijének, vagy a kollégánknak pedig fogalma sincs, hogy tulajdonképp szarunk arra, amit ír.

pinochet.jpg

Egyébként nyilván telefonálni is szoktunk vécézés közben. Vannak olyan lakások, amelyek legnyugodtabb pontja a mosdó, épp ezért ez a legalkalmasabb a telefonbeszélgetésre. És persze miért ne kössük össze a kellemeset a hasznossal?

Jó csetelést, telefonálást mindenkinek!

Essen jól.

"Beregisztrálom ide a rendszerbe, és akkor máris felnetezheti magát otthonról."

"Ledegradálnám magam, ha nem abszolválnék egy kávét azonnal."(?????????)

"Szeretnék egy almás pitét is, de lehet esetleg olyat, hogy nincsenek benne almadarabkák?"(Hogyne, kihozom a tésztalapot az aljáról.)

"Fizethetek?" (Nem, ettél négyezerért, eszedbe ne jusson!)

" - Próbálj meg három hatost dobni!

  - Jó, de ugyanabban az időben? "

"A fehér forró csoki nagyon forró?"

"Találtam egy új képnézegetőt, és annyira cuki, mert van vakbarát verziója is!"

süti beállítások módosítása